150 jaar Markt Hengelo

MarktHengelo150jr-5

De Markt in Hengelo bestaat 150 jaar!
En dat moet gevierd worden en geheel in stijl.

Vele figuranten versierden het stadscentrum en ambachtslieden demonstreerden hun kunsten. De marktkooplieden trokken hun zondags pak uit de mottenballen, die al ruim 150 jaar in de kast schijnt te hangen.

MarktHengelo150jr-1MarktHengelo150jr-2

Zelfs Menthol was aanwezig. Als een echte dandy flaneerde hij door het centrum om vervolgens zijn befaamde Babajaba-tandpasta aan de man te brengen.

MarktHengelo150jr-4
Voor alle belhamels, rekels ende schavuiten stonden er 2 schandpalen klaar. Omdat het fruit volgens de groenteboer nog niet zacht genoeg was en hij “alleen maer versche ende schoone Produkten” verkoopt, kon het volk zich toch nog uitleven op de gevangenen met het gooien van sponzen.

MarktHengelo150jr-1-2MarktHengelo150jr-2-2MarktHengelo150jr-3-2MarktHengelo150jr-4-2MarktHengelo150jr-5-2
In stijl van het feest heb ik de foto’s omgezet naar zwartwit. Naast deze reeks zijn er nog meer foto’s te zien op facebook Markt Hengelo.
En natuurlijk ook op Gespot!

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Michiel ter Elst. Deze mogen niet worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Michiel ter Elst.