Afrika Festival Hertme 2016

In het prachtige Openluchttheater Hertme vond wederom het Afrika Festival plaats.

Het festival is in de afgelopen 28 jaar uitgegroeid tot het meest toonaangevende festival op het gebied van moderne Afrikaanse muziek.
Dit jaar stonden o.a.  Pat Thomas, Sam Mangwana, Orlando Julius en Orchestre Les Mangelepa op het podium. De Marokkaanse Oum beet de spits af.  Youssou N’Dour zal op zondag het festival afsluiten. Ik mocht op de zaterdag met de camera langskomen.
Afrika festival Hertme 2016-1Afrika Festival Hertme2016-5AfrikafestivalHertme2016-4Naast muziek is er ook de Afrikaanse Markt. Deze markt bevat ruim 100 stands met Afrikaanse producten zoals sieraden, kunst, houtsnijwerk, Afrikaanse doeken en kleding. Verder is er een veld helemaal ingericht met allemaal eettentjes, waar je kan genieten van exotisch eten en drinken.
Festivals zijn geweldige plekken om als fotograaf helemaal los te gaan. Er gebeurt van alles om je heen en op een festival als deze kan je gebruik maken van het contrast tussen de felgekleurde kleding en het mooie donkere van de houten kunstw3rken.
AfrikafestivalHertme2016-2-2Afrika Festival Hertme 2016-1-2AfrikafestivalHertme2016-3Het valt mij op hoeveel bezoekers met de camera rondlopen en druk bezig zijn met schieten…. En dat doet mij goed!
Hoewel het vooraan het podium steeds drukker lijkt te worden met alle camera´s. Misschien toch maar eens het idee aanhalen voor een kleine fotografen-pit? Net als de mogelijkheid om te kunnen pinnen. Op scherp blijven staan zonder koffie is zwaar… Bijzonder z w a a r !
AfrikafestivalHertme2016-2Deze reportage is gemaakt in opdracht van RTV Oost en de hele serie zal op hun site te zien zijn. En natuurlijk op Gespot!
Afrika Festival Hertme 2016-6

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Michiel ter Elst. Deze mogen niet worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Michiel ter Elst.