An Evening with Toto

De legendarische band Toto is aan het toeren en streek vanavond neer in Enschede. “An Evening with Toto” was volledig uitverkocht.

Toto… Eén van de bands waarvan ik geen album kan luisteren, maar live echt geweldig vind! Niks geen veilige, klinische, saaie, uitgebalanceerde studiomix, maar lekker in een flow en geen weg gepoetste rauwe klanken. Ik hou van livemuziek!

Ik dacht dat ik met ruim een half uur  van te voren aanwezig te zijn een mooi plekje bij het podium te kunnen bemachtigen, maar de zaal in het Muziekcentrum was al aardig volgestroomd! Met mijn lengte van 1 meter-en-een-beetje-meer kon ik geen fijne plek bemachtigen tussen het publiek.

Massa

Daarom maar aan de rand van de eerste verdieping zitten, diep ineen gedoken om de mensen achter mij niet in de weg te zitten.

“…Of ik hier de hele avond foto’s ging schieten”

De heer achter mij was vast bang dat mijn teleobjectief continue in de weg zou zitten.

Helaas voor mij, maar gelukkig voor hem, mocht ik alleen bij de eerste 3 nummers foto’s schieten. Accreditatie geregeld krijgen is geweldig, alleen zit mij die regel altijd in de weg. Ik begrijp het wel, maar toch schiet ik liever nog even iets langer door… Tot de pauze ofzo.
Het publiek is dan al lekker opgewarmd (letterlijk en figuurlijk soms) en de band zit er dan lekker in. Misschien toch maar eens een systeemcamera regelen. Valt veel minder op en kan ik fijn het hele concert blijven schieten. Net als velen met hun smartphone doen. Dat stoort namelijk absoluut niet!

Toto Smartphone

Maar goed, de eerste drie nummers dus. Blijkbaar hadden ze er gelukkig zin in.
Na de drie nummers nog wat rond gehangen en daarna snel inpakken en wegwezen, selectie maken, bew3rken en opsturen naar RTV Oost. De vangst is niet enorm groot. Hopelijk zijn ze er blij mee!

 

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Michiel ter Elst. Deze mogen niet worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Michiel ter Elst.