Grand Opening “Deventer op Stelten 2016”

Dit weekend vindt de 20ste editie plaats van Deventer op Stelten. In en om het centrum van Deventer worden voorstellingen gegeven.
Op hoge stelten, bijzondere outfits en bizarre apparaten versieren de artiesten de stad. Voor RTV Oost mocht ik de opening schieten.
Deventer op Stelten 2016Het festival werd geopend door Transe Express. Ruim 15 acteurs en muzikanten, lichtgevende waterbeesten en een soort van uit de kluiten gewassen muziekdoos, gaven een spectaculaire en fantasievolle show weg.
Er gebeurde veel; je stond er soms echt midden in! Boven je hoofd goot een zingende mevrouw een gieter leeg, wandelde er een stoet clowns door het publiek en stond ik toch even versteld van wat er uit de muziekdoos kwam!
Deventer op Stelten 2016Deventer op Stelten 2016Deventer op Stelten 2016Bij aanvang begon het al behoorlijk te schemeren en in korte tijd was het donker. Ondanks een aantal grote schijnwerpers, was het voor mij toch een flinke uitdaging om al het moois op de plaat te kunnen zetten. Flitsen heeft op zo’n afstand geen zin en kan erg storend zijn voor de rest van het publiek. Ik heb toch nog even moeten prutschen voordat ik de voor mij geschikte instellingen had gevonden (voor de geïnteresseerden: 35mm en 50mm primes, ISO 320, 1/100s en f/1.8 met af en toe een beetje variatie). Het duurt even, maar dan heb je ook wat!
Deventer-op-Stelten-2016_tag-3Zoals gezegd, de show was spectaculair. En fantasievol! Omdat er boven en voor je zoveel gebeurt, had ik niet eens door dat er een stoet van lichtgevende beesten door het publiek liep. Het was super, het was geweldig… Hopelijk kan ik dit weekend nog even langs Deventer. Nu wil ik de rest natuurlijk ook zien…
Deventer op Stelten 2016Deventer op Stelten 2016Deze reportage heb ik in opdracht van RTV Oost gemaakt en de hele reeks zal op hun site te zien zijn. En natuurlijk op Gespot!

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Michiel ter Elst. Deze mogen niet worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Michiel ter Elst.