Reuring in de Stad 2017, Hengelo

Vroeger…
Toen brood nog vijftig cent kostte, een kwartje 25 cent was, de kogels van hout waren en de konijnen ze terug gooiden. Die vroeger, wanneer onze opa’s en oma’s altijd zoveel mogelijk buiten speelden. Want wie binnen was, moest helpen met de was doen, koken, was ophangen en de ton van het buitentoilet legen… Die tijd, maar dan net iets eerder. Toen de Hengelose Markt was ontstaan.
Het was een groot succes vorig jaar: de Hengelose Markt bestond 150 jaar en dat werd groots gevierd en was voor herhaling vatbaar.
Samen met de marktkooplieden versierden een grote groep figuranten in kostuum het centrum van Hengelo. Demonstraties van oude ambachten en spelletjes, koetsen die af en aan reden, ringsteken, muziek en als kers op de taart een heuse Boerenbruiloft.

Had ik vorig jaar een vaste stek om iedereen op de plaat te zetten bij de schandpalen en bijna alles moeten missen, dit jaar heb ik mijn best gedaan om zoveel mogelijk op de plaat te leggen. Net als de jongedame met haar stoere roze telefoon blijven rondkijken. Blijven zoeken naar mooie composities.
Ik hou van reportagefotografie als deze. Je bent afhankelijk van elementen waar je geen invloed op hebt. Er is niets te regisseren en je moet blijven anticiperen op wat er om je heen gebeurt. Je schiet midden in de middag, dus heb je kans op hard licht en dus rekening houden met bijvoorbeeld hooglicht en scherpe schaduwlijnen. Je ziet iets, stelt scherp en wil afdrukken en dan fietst er iemand voor je langs…
Alles is in beweging en jij beweegt mee. De ene keer met de stroom mee, de andere keer tegen de stroom in.
Het was weer geweldig om dit te mogen schieten. Deze keer de serie in kleur en zwart wit.
De hele serie is te vinden en te bestellen op Gespot en binnen nu en snel te vinden op de Facebookpagina van de organisatie.

Hopelijk volgend jaar weer!

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Michiel ter Elst. Deze mogen niet worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Michiel ter Elst.