Symfonia Jong Twente, Winterconcert 2017

Fotografie en muziek maken zijn mijn 2 grote passies. Niet alleen de camera, maar ook de gitaar en basgitaar hangen regelmatig om mijn nek.
Maar mijn passie voor muziek is begonnen met trompet. En ik heb enkele jaren met veel plezier mogen toeteren in het Enschede’s Jeugd Orkest, wat later is omgedoopt tot Symfonia Jong Twente. Ach, wat zijn enkele jaren. Ik ben er opgegroeid!
Ondanks dat ik er al jaren vertrokken ben, is het contact gebleven. En hoe leuk is het om opeens gevraagd te worden om foto’s te schieten van het winterconcert!

SJT is een orkest dat bestaat uit zo’n 60 jongeren met Alexander Geluk aan het roer. Een groot gedeelte is doorgestroomd vanuit hun eigen kweekvijver Symfonia Junior, dat geleid wordt door Anke Lefferts. Traditiegetrouw opent Junior het podium.

Hoe zorg ik dat het klik-geluid van de camera niet storend is tijdens het concert? In een zaal als die van het Muziekcentrum Enschede is zelfs een piepende schoenzool hoorbaar. Mijn trucje is meegaan met de muziek. Let op de dynamiek en klik op de maat mee. En waar ik bij een pop/rock-concert van links naar rechts kan rennen om momenten vast te kunnen leggen, is het hier niet mogelijk. Ik hoop dat mezelf low-profile houden is gelukt. Zo niet, dan mijn welgemeende excuses voor de bezoekers!

Al met al een flinke uitdaging.
Ben ik tevreden met de reeks? Nee, niet echt. Ik zie teveel storende ruis terug in de foto’s bij hoge ISO; teveel bewegingsonscherpte en het kostte toch flink wat tijd en energie om niemand in de weg te zitten. Misschien dat dit ook z’n invloed heeft op mijn persoonlijke beleving bij het terugzien van de reeks.
Ben ik dan ontevreden over de reeks? Dat zeker niet. Ik ben zeer tevreden over de zwart-wit reeks! Wat overigens een geweldig fotografentrucje is om zo ook de mindere foto’s te kunnen gebruiken, maar zoiets zou ik natuurlijk nooit zeggen…

De hele reeks kan je zien op de website van Symfonia.

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Michiel ter Elst. Deze mogen niet worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Michiel ter Elst.