Taribush Kuna 2017Het leukste en gezelligste festival van het jaar! 4 dagen lang vertoeven op het mooie terrein van Taribush Uitjes in Lheebroek, midden in een mooi stuk bos in het noordelijk deel van het Dwingelderveld. Een kleine blog over mijn beleving van dit festival.
Taribush Kuna 2017Vorig jaar mocht ik van de organisatie voor de eerste keer het festival komen vastleggen. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar na het eerste uur was ik verkocht! Er was zoveel te zien en zoveel te beleven. En dat alles in die heerlijk ongedwongen, relaxte flow… Een jaar lang moeten wachten op de volgende Taribush Kuna duurde dan ook erg lang…
Taribush Kuna 2017Wat is Taribush Kuna dan?
Een omschrijving in een notendop:

Ik kan het niet beter verwoorden dan de organisatie het zelf omschrijft:
“Taribush Kuna is een vierdaags cultuurfestival midden in de beschermde natuur van Nationaal Park het Dwingelderveld. Je vindt er muziek, theater, kunst, workshops, activiteiten, film, lekker eten & drinken voor jong en oud”.
Taribush Kuna 2017
Toegegeven: ik ben niet vies van festivals als good ol’ Dynamo Open Air, Waldrock en Lowlands. Maar hier gaat het er toch net even iets anders aan toe. Kunst en Cultuur is waar het bij Taribush Kuna om draait; beleven en genieten!
Terwijl de singer-songwriters hun liedjes spelen, kunstenaars hun kunsten vertonen, verhalenvertellers prachtige verhalen gaan vertellen en gedichten en poëzie op het literair plein worden voorgedragen, pakt een ska band net hun spullen in en maakt een andere band zich op om een beetje pit toe te voegen.
Taribush Kuna 2017Als het donker wordt, neem je plaats bij één van de kampvuren en met een beetje geluk heb je naast fijn volk ook nog een jamsessie om naar te luisteren.
Het is een beetje het Oerol in het klein, maar dan in Drenthe (en zonder het vervelende zand dat overal tussen gaat zitten en flink kan gaan schuren!)…
Taribush Kuna 2017Ik, de fotograaf
Ik had het idee om iedere dag een blog te typen over wat ik die dag heb meegemaakt.
Maar nadat ik mijn plekje in het kantoor van de organisatie had geïnstalleerd en met de camera het terrein op ging, had ik dat idee snel overboord gegooid.
Ik ga vier dagen lang met de camera over het terrein struinen, op zoek naar momenten. Vier dagen lang op scherp staan is niet te doen en hoe goed je je best ook doet, in de praktijk zal het iedere dag beetje bij beetje afnemen.
Als fotograaf heb ik als één van de weinigen geen rooster. Een soort van w3rkschema heeft mij geholpen om toch zoveel mogelijk vast te kunnen leggen.
Taribush Kuna 2017Tegen 12:00 het terrein op.
Wandelen, slenteren, kijken, luisteren en schieten. Af en toe een stop bij één van de barretjes en weer door. Tegen 17:00 de foto’s op de computer zetten en een kleine impressie in elkaar zetten. Eten, drinken en relaxen met de bezoekers en vrijwilligers en dan weer door.
Met de camera in de hand weer wandelen, slenteren, kijken, luisteren en schieten. Tegen 22:00 de rest van de foto’s overzetten op de computer en dan is het tijd voor een drankje. Maar niet teveel, want ik wil de reeks van die dag ook op dezelfde dag klaar hebben.
Een nobel streven waar ik nog een aantal jaar voor nodig heb om die discipline eigen te maken. De tijden hebben nogal hun variatie en het drankje drinken en kletsen met iedereen zorgen ook dat de tijd sneller doet gaan. Gelukkig is het geen probleem om ’s nachts nog even door te gaan met de foto’s… En het drankje drinken…
Taribush Kuna 2017Als ik op plek A ben, dan zie ik niet wat er op plek B gebeurd. De drive om alles te willen vastleggen heb ik snel van me af kunnen werpen. Van wat ik heb gezien, heb ik van kunnen genieten en kunnen vastleggen. Belangrijker is dat ik de sfeer van het festival heb kunnen vastleggen en de bezoekers en anderen enthousiast reageren bij het zien van de foto’s…

En volgens mij is dat wel gelukt. Want ik mag weer komen schieten bij Taribush Kuna 2018! Wat kan een jaar toch lang duren…
Taribush Kuna 2017Naast foto’s op Facebook van Taribush Kuna en Pix74 , Twitter en Instagram, is de hele reeks natuurlijk ook te vinden op Gespot! Hier is het ook mogelijk om foto’s in allerlei vormen en maten na te bestellen.

Bij deze wil ik de organisatie en alle vrijwilligers, artiesten en muzikanten bedanken voor de fijne dagen die ik met hen mocht doorbrengen. Volgend jaar weer! Ik denk dat ik dan toch maar eens oordopjes voor mijn tentgenoten ga meenemen…