Verlichte Optocht Hengelo, Carnaval 2017

Carnaval 2017.
Nog nooit ben ik zo bezig geweest met carnaval als dit jaar. De tocht met RTV Oost langs de verschillende carnavalsverenigingen smaakte naar meer. En omdat ik, als Hengelose fotograaf, nog nooit bij de verlichte optocht van Hengelo ben geweest, ben ik dit jaar een kijkje wezen nemen.
PIX74 voor de allereerste keer bij de verlichte optocht van Hengelo. Het zou eigenlijk niet kunnen!!!
Verlichte Optocht Hengelo 2017Wat kon ik verwachten? Ik had geen idee…
Tegenover Wienk Fopshop aan de Wolter ten Catestraat heb ik een mooi plekje kunnen vinden. De straatverlichting was uit, nauwelijks nog verkeer op de weg en alleen wat vaal licht van de woningen en winkels aan de overkant. Dit kan voor mijn oude, vertrouwde camera nog een mooie uitdaging worden. Puur op gevoel ISO op 500, diafragma op 1.8 en sluitertijd op 1/100s. En hopen dat het niet nog frisser gaat worden.
Verlichte Optocht Hengelo 2017
Tijdens de nodige sponsorwagens heb ik de instellingen kunnen testen. Goed gegokt!
En dan komen de wagens van de verenigingen voorbij. Om heel eerlijk te zijn, had ik her en der wat lampjes en kerstverlichting verwacht. Maar wat blijkt, de wagens zijn prachtig opgetuigd! Met zorg aangebracht, zodat de wagens goed uitkomen in het donker.
En niet alleen de wagens! De loopgroepen hebben ook goed nagedacht hoe zichtbaar te kunnen zijn… Ik kan er natuurlijk nog meer over vertellen, maar denk dat de foto’s meer laten zien.
Verlichte Optocht Hengelo 2017Verlichte Optocht Hengelo 2017Verlichte Optocht Hengelo 2017 Verlichte Optocht Hengelo 2017 Verlichte Optocht Hengelo 2017 Verlichte Optocht Hengelo 2017 Verlichte Optocht Hengelo 2017 Verlichte Optocht Hengelo 2017Het viel me op dat er op de site van RTV Oost een aantal prachtige reportages van verlichte optochten voorbij kwamen, maar Hengelo ontbrak. Na informeren bleek dat de fotograaf ziek was. Kwam dat even goed uit voor mij! Voor de hele reportage:
RTV Oost
Pix74 Gespot

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Michiel ter Elst. Deze mogen niet worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Michiel ter Elst.